Duurzaamheidsfonds Leiden voor ondernemers en maatschappelijke organisaties

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

De gemeenteraad heeft in maart 2018 besloten tot het instellen van het Duurzaamheidsfonds Leiden voor ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Het college heeft nu een uitvoeringsbesluit genomen waarin is vastgelegd hoe de uitvoering van dit fonds is belegd. Leidse bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen vanaf nu een lening aanvragen voor duurzaamheidsinvesteringen. Informatie over de mogelijkheden en de voorwaarden is te vinden op www.duurzaambouwloket.nl.

Redactie Leiden (pixabay.com)

Er is een bedrag van vijf miljoen euro beschikbaar. Leningen kunnen worden aangevraagd voor projecten zoals het plaatsen van zonnepanelen, Ledverlichting en isolatie van het bedrijfspand, mits de maatregelen voldoen aan de vereiste CO2-reductie. De hoogte van de lening varieert van 20.000 – 500.000 euro. De Omgevingsdienst West-Holland toetst of aanvragen voldoen aan de duurzaamheidsvereisten. SVn (Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten) doet een onafhankelijke financiële toets en verstrekt en beheert de leningen.