Bedrijfsafval binnenstad Leiden

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Het college van burgemeester en wethouders laat een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar duurzame inzameling van bedrijfsafval in de binnenstad.

De Stichting Duurzame Horeca Leiden e.o heeft samen met de gemeente Leiden een projectplan opgesteld voor een vermindering en betere scheiding van bedrijfsafval en een duurzame afvoer van de resterende grond- en reststoffen uit de Leidse binnenstad.

Een elektrische boot of wagen met compartimenten haalt dagelijks met behulp van kleine karretjes de gescheiden afvalstromen bij bedrijven op. Zo worden de straten verlost van (openstaande) containers en zwerfafval. Bovendien kunnen op termijn zo de afvalcontainers van (horeca)bedrijven helemaal uit het straatbeeld verdwijnen. Het college onderzoekt of er een structurele oplossing kan worden gevonden van de knelpunten bij het aanbieden van bedrijfsafval en de handhaving op verkeerd aangeboden bedrijfsafval, waarbij de resultaten van deze pilot worden betrokken.

Reacties

article
12912
Bedrijfsafval binnenstad Leiden
Het college van burgemeester en wethouders laat een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar duurzame inzameling van bedrijfsafval
https://leiden.nieuws.nl/duurzaamheid-en-natuur/12912/bedrijfsafval-binnenstad-leiden/
2018-10-10T14:23:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/193/2018/10/10142233/bottle-3673761_960_720.jpg
Business, Duurzaamheid en Natuur, Gemeente, Nieuws