Laat je inspireren, bezoek een duurzaam huis

Foto:

Op zaterdag 3 en 10 november wordt in Leiden de Duurzame Huizen Route gehouden. In heel Nederland delen honderden huiseigenaren die dag hun duurzame verhaal met anderen. Iedereen die geïnteresseerd is in een huis met energiebesparende maatregelen, kan een bezoek brengen aan één van de opengestelde woningen.

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking): “We hebben net de heetste zomer ooit achter de rug en daarnaast nog een uitzonderlijk warme oktobermaand. Lekker natuurlijk, maar het begint ook wel steeds duidelijker te worden dat we met z’n allen iets moeten doen om de klimaatverandering te beperken. Dit kan bijvoorbeeld door je woning te isoleren. Leiden heeft veel verschillende woningen, hiervan is zelfs 40% historisch, waar verduurzamen een extra uitdaging is. Elke woning vergt dan vaak nét een andere aanpak. Ga tijdens de Huizenroute eens langs bij een huis dat vergelijkbaar is met uw eigen huis, dit geeft een goed beeld van duurzame maatregelen, die u in uw eigen woning kunt toepassen!”

Meer informatie en aanmelden

Bent u benieuwd naar hoe u van het gas af kan? Of hoe u uw woning het beste kunt isoleren? Tijdens de Duurzame Huizen Route is er voor iedereen wat interessants te vinden. U kunt een woning bezoeken, door u in te schrijven bij de woning van uw keuze via www.duurzamehuizenroute.nl.

Vrijblijvend advies met broodje bij SNS

Op zaterdag 10 november krijgt u bij de SNS bank op het 5 Meiplein informatie over gemeentelijke subsidies en leningen tijdens een gratis ontbijt of lunch. De financieel adviseurs en de wijkambassadeur helpen met financieel advies of een gratis energiescan en het maken van een GoedPlan. Van 1 t/m 11 november ontvangen klanten 15% korting op isolatieproducten en kleine energiebesparende producten via Slimwoner. Kinderen kunnen een zonneauto in elkaar zetten en voor de volwassenen is er nog een leuk aardigheidje om mee te nemen. Heeft u interesse? Meld u dan voor 10 november aan via [email protected] en bezoek daarna een duurzaam huis!

Winacties

Stelt u uw huis open op zaterdag 3 en 10 november of gaat u zelf op bezoek? Dan maakt u via de Nationale Duurzame Huizenroute kans op een midweek weg naar het strohotel in Haps of op een Nationale Groene Kadobon ter waarde van 15,-. De gemeente verloot de bonnen onder de bezoekers van de huizenroute. Meer informatie op gagoed.nl