Schoonmaakhelden prikken zwerfafval in Leiden

Wethouder Dirkse
Wethouder Dirkse
Foto: Gemeente Leiden

De komende weken doen in totaal acht verschillende basisscholen in Leiden mee aan het lesprogramma Schoonmaakhelden. Een lesprogramma dat in opdracht van de gemeente Leiden door Recycle Valley wordt uitgevoerd met als doel meer bewustwording te creëren over zwerfafval.

Het programma bestaat uit een les waarin leerlingen meer leren over de gevolgen van zwerfafval en over de afbreektijd van verschillende materialen. Vervolgens gaat er iedere week een groepje van zes leerlingen onder begeleiding van een educatief medewerker mee naar buiten om de buurt schoon te prikken. Elk groepje komt in totaal twee keer aan de beurt. Hierdoor is Recycle Valley meerdere weken achter elkaar aanwezig op de school.

Wethouder Dirkse

Op maandag 20 november zal wethouder Paul Dirkse (Onderwijs en Duurzaamheid) een kijkje nemen bij een prikles van groep 3 op Obs. De Morskring basisschool (Damlaan 1).

Schoon effect

Leiden is een mooie stad en daar zijn we trots op. Die stad houden we graag schoon. Dat gaat alleen niet vanzelf. Dagelijks haalt de gemeente 200 kg zwerfafval van straat. Dit zwerfafval ligt bij winkels, scholen, stations, markten, speelplekken en parken. Afval dat gemakkelijk ook in een van de 1500 prullenbakken weggegooid kan worden. Samen houden we de stad schoon. Kleine moeite. Schoon effect.