Acht nieuwe sportinitiatieven kunnen van start

Foto: Gemeente Leiden

Zes initiatieven om Leidenaren structureel meer te laten bewegen en twee verenigingen die willen investeren in hun maatschappelijke functie krijgen subsidie om hun plannen uit te voeren. De acht plannen kunnen uitgevoerd worden met behulp van de subsidieregeling Sportstimulering die begin dit jaar van start ging.

Zo kunnen bijvoorbeeld drie basisscholen van start met hun plan om de krachten te bundelen. Met de subsidie kunnen ze in samenwerking met de Ricardo van Rhijn Foundation vier dagen per week sport- en spelactiviteiten aanbieden in Het Gebouw in Leiden-Noord. Schermvereniging AEW krijgt subsidie om een breed publiek kennis te laten maken met de schermsport en Stichting Life Goals ontvangt subsidie voor het plan om een duurzaam en structureel sportaanbod beschikbaar te maken voor kwetsbare mensen.

Wethouder Paul Dirkse (Sport): “Ik ben blij met de goed uitgewerkte plannen van deze ronde. En er is nog meer mogelijk! Mijn indruk is dat er nog relatief weinig aanvragen vanuit de sportverenigingen komen. Ik zou het geweldig vinden als die er straks in de derde ronde in ruime mate bij zitten.”

Stimuleren van sport en bewegen

Leiden wil dat meer mensen gaan bewegen en sporten. Om dat voor elkaar te krijgen is dit jaar de subsidieregeling sportstimulering gestart. De regeling stelt voor 2017 en 2018 in totaal 500.000,- euro beschikbaar. In deze tweede ronde kon iedereen met een goed idee om meer Leidenaren structureel te laten bewegen tot 1 oktober 2017 een plan indienen.

Een externe adviescommissie beoordeelt de plannen en geeft advies aan de gemeente. Er zijn in deze ronde bij elkaar vierentwintig aanvragen ingediend waarvan er negentien beoordeeld zijn, omdat ze aan de criteria voldoen.

Derde ronde van start

Met het toekennen van de subsidies in ronde twee geven we het startsignaal voor ronde drie. Projectplannen voor de derde ronde moeten ingediend zijn voor 1 april 2018.

Op www.leiden.nl/sportstimulering staat meer informatie over de regeling en de voorwaarden waar een aanvraag aan moet voldoen.