Leiden dat zijn WIJ!

Foto: Gemeente Leiden

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadverkiezingen. De politieke partijen zijn al een paar weken geleden gestart met de verkiezingscampagnes. Om alle Leidse kiezers zo goed mogelijk te informeren over de aankomende verkiezingen en het belang van stemmen nogmaals te onderstrepen heeft de gemeenteraad ook een gezamenlijke campagne. Deze gaat aankomende week van start.

De campagne, die voor een deel online zal zijn, moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Leidenaren naar de stembus gaan en hen daarnaast bewuster maken van de invloed die zij zelf hebben op hun eigen leefomgeving. Het uitbrengen van een stem tijdens de verkiezingen is een belangrijk moment van invloed uitoefenen.

Vanuit deze gedachte communiceren wij met de slogans

Leiden, dat ben IK’ en ‘Leiden, dat zijn WIJ

Immers; de verkiezingen gaan over onderwerpen waar kiezers (vanuit de ‘ik’) een individuele afweging maken. Zij stemmen over onderwerpen die ons allemaal aangaan en daarmee van invloed zijn op de hele stad (‘wij’ uit onze slogan). Deze twee campagneslogans worden afwisselend gebruikt in de uitingen, altijd ondersteunt door de tekst: ‘Dus ik stem op 21 maart’.

Veel onderwerpen

Op de verkiezingsposters, die vanaf maandag voor het eerst te zien zullen zijn in de stad, staan veel van de onderwerpen waar de gemeenteraad zich mee bezig houdt. De onderwerpen zijn gevangen in een zogenaamde wordcloud. Er zijn verschillende versies ontwikkeld waarbij de belangrijkste onderwerpen afwisselen en ook in grootte variëren.

Via de site www.leiden.nl/verkiezingen informeren we over de stembureaus, verkiezingsevenementen (zoals bijvoorbeeld komende debatten) en op 22 februari komt een speciale Leidse versie van het KiesKompas online.