Singelpark: herinrichting Blekerspark

Molen de Valk met blik op Rijnsburgersingel
Molen de Valk met blik op Rijnsburgersingel
Foto: Redactie Leiden (nieuws.nl)

Het college van burgemeester en wethouders heeft het uitvoeringsbesluit voor de herinrichting van het Blekerspark vastgesteld en legt het ter besluitvorming aan de gemeenteraad voor.

Een van de deelgebieden in het Singelpark is het Blekerspark. Samen met de buurt, de Vrienden van het Singelpark en andere stadspartners wordt hier gewerkt aan een mooi park met een hoge verblijfskwaliteit. Er komt veel extra groen, nieuwe bloeiende bomen, heesters en vaste planten. Het park ademt een rustige sfeer. Een fijne plek voor mens en dier om te verblijven. Een park met een belangrijke functie voor de buurt, om door heen te wandelen, met water te spelen, te vissen, te sporten en te spelen. Er komt ook een speciale hondenspeelplaats, waar honden vrij kunnen loslopen. De aanbesteding start de uitvoering van de herinrichting naar verwachting na de zomer van 2018.

Met de herinrichting van het Blekerspark komt de invulling van de ambitie voor het Singelpark weer een stapje dichterbij. Leiden werkt aan het Singelpark; het langste, mooiste en spannendste stadspark langs de unieke Leidse singelrand. De gemeenteraad heeft hier kredieten voor gereserveerd en deels al beschikbaar gesteld. Ook Provincie Zuid Holland en Holland Rijnland financieren het Singelpark mee.