Proef nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden

Foto: Gemeente Zoetermeer

Wilt u op vrijdag- of zaterdagnacht veilig reizen met het openbaar vervoer tussen Leiden en Zoetermeer? Sinds december 2017 kan dat met nachtbus 800. Deze bus rijdt elke week van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag tussen 1.45 en 5.45 uur.

Succesvolle proef

Nu is dit nog een proef. Maar in de eerste vijf weken maakten veel reizigers gebruik van de nieuwe verbinding. Hier zijn we erg blij mee. We hopen deze stijgende lijn voort te zetten. Blijkt er na zes maanden genoeg vraag naar de nachtbuslijn? Dan wordt dit naar verwachting een vaste verbinding.

Betere aansluiting Amsterdam en Den Haag

Tussen 1.45 en 5.45 rijdt de bus ieder uur. De prijs voor een enkele rit is € 5,-. Daarmee kunt u overstappen op de HTM-nachtbus lijn 6 bij Centrum West. Daarnaast heeft Nachtbuslijn 800 in Leiden een goede aansluiting op de nachttrein naar Amsterdam. Bij elke busrit rijdt er een service- en veiligheidsmedewerker.

Niet meer contant betalen

Reizigers kunnen een OV-chipkaart of een e-ticket gebruiken. Ook kunnen ze een Nachtbusritkaart in de bus kopen met een pin- of creditcard. Meer informatie vindt u op www.arriva.nl.