Huiswerkkamer van start

Bezoek Wethouder Marleen Damen aan de Huiswerkkamer in Het Gebouw
Foto: Gemeente Leiden / Foto: Marcel Terlouw | ARGOS

Voor kinderen die thuis, door wat voor omstandigheden dan ook, niet goed hun huiswerk kunnen doen, is er sinds februari de Huiswerkkamer.

De Huiswerkkamer richt zich op het begeleiden en coachen van leerlingen bij het maken van dagelijks huiswerk en alles wat daar bij komt kijken. Het gaat om een pilot. Op dit moment kunnen basisscholen kinderen uit groep zeven en acht aanmelden. Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen leerlingen uit de eerste en tweede klas aanmelden. Er zijn nu twee Huiswerkkamers in Leiden. Wethouder Marleen Damen bracht gisteren een bezoek aan de Huiswerkkamer in de bibliotheek in Het Gebouw in Leiden Noord. De andere Huiswerkkamer is in de bibliotheek in Slaaghwijk.

Marleen Damen: ”In de Huiswerkkamer is er natuurlijk vooral aandacht voor het maken van huiswerk. Maar daarnaast willen we kinderen de ruimte geven zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken. Met de Huiswerkkamer zijn we weer een stapje dichterbij échte gelijke kansen voor alle kinderen”.

Bezoek Wethouder Marleen Damen aan de Huiswerkkamer in Het Gebouw

Regelmatig spreken de begeleiders met de leerlingen over hun ontwikkelingen. Ook de ouders en docenten worden betrokken bij de Huiswerkkamer. Na het eerste half jaar wordt per kind gekeken wat de deelname aan de Huiswerkkamer voor hen heeft betekend.

De Huiswerkkamer is een project van PROO-Leiden, SCOL, BplusC, JES Rijnland, El Riséléh en het Da Vinci College en de gemeente Leiden. Deze partijen willen samen een extra stap zetten om Leidse kinderen en hun ouders met een kleine beurs een stap vooruit te helpen als het gaat om schoolkansen, voor nu en voor de lange termijn.

Reacties

article
11319
Huiswerkkamer van start
Voor kinderen die thuis, door wat voor omstandigheden dan ook, niet goed hun huiswerk kunnen
https://leiden.nieuws.nl/gemeente/11319/huiswerkkamer-van-start/
2018-03-09T15:57:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/193/2018/03/09155655/huiswerk.jpg
Gemeente, Nieuws