Realisatie van het combibad en de ijshal in Sportpark De Vliet gaan door

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Het college van burgemeester en wethouders informeert de gemeenteraad over de richtinggevende keuze die is gemaakt voor de inrichting van sportpark De Vliet.

Deze keuze houdt in dat er prioriteit wordt gegeven aan de realisatie van het combibad en de ijshal, het behoud van de groenstructuur en het zoveel mogelijk behouden van bomen op sportpark De Vliet. Met dit besluit kunnen de uitwerkingen van het combibad en de ijshal doorgaan.

Uit een variantenstudie blijkt dat het niet mogelijk is om zowel het nieuwe zwembad en de ijshal én de inpassing van groei van het huidig aantal hockeyvelden te realiseren, met behoud van de bestaande bomenstructuur rond de ligweide en het sportpark. Hiervoor is niet voldoende ruimte beschikbaar.

Dit heeft consequenties voor het haalbaarheidsonderzoek dat in opdracht van de Raad uitgeoverd wordt inzake twee varianten voor uitbreiding van hockey. Dit betekent dat dit haalbaarheidsonderzoek betrekking heeft op de inpassing van een multifunctioneel wijksportpark in de Professoren- en Burgemeesterswijk en niet langer de inpassing aan de Vliet zal worden onderzocht.

Leiden Zuidwest is in ontwikkeling: van woningbouw en nieuwe sportvoorzieningen tot vervanging van het riool, van gas los en de herinrichting van de openbare ruimte. Daarom wordt er voor de wijk Leiden Zuidwest een gebiedsontwikkelperspectief (GOP) opgesteld. Dit plan geeft kaders voor de inrichting van de leefomgeving. De ontwikkelingen op sportpark De Vliet worden hierin meegenomen.