Duurzame VakantiePas uitgereikt door wethouder

Foto: vakantiepas.nl

Wethouder Martine Leewis heeft donderdag een ‘Natuurlijke’ VakantiePas uitgereikt aan groep 6 en 7 van de Merenwijkschool bij Kinderboerderij Merenwijk in Leiden. De uitreiking vormt het startsein voor een zomer vol VakantiepasActiviteiten.

Met dit paspoort doen kinderen meer dan tachtig activiteiten met korting in de regio. Ruim 20.000 kinderen op alle basisscholen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten krijgen de VakantiePas.

Voorafgaand aan de officiële uitreiking kregen groep 6 en 7 van de Merenwijkschool een voorproefje op ‘groene’ activiteiten uit de VakantiePas. De workshops werden aangeboden door Hortus Botanicus, Naturalis, Technolab en Naar Buiten.

Vanwege het duurzame thema ‘Natuurlijk!’ zijn er dit jaar extra veel groene activiteiten in het boekje te vinden. Ook is er een aantal activiteiten waarbij VakantiePassers beloond worden als Natuurheld. Denk aan het inruilen van tegels voor plantjes of het inleveren van oud speelgoed om het een tweede leven te geven. Dit alles komt bovenop het vertrouwde aanbod van onder meer musea, workshops en zwembaden. De VakantiePas is goed voor zeker € 300,- aan korting. Zie ook www.vakantiepas.nl.