Startsein ‘De scholen zijn weer begonnen’ op de Lucas van Leyden School

wethouder Martine Leewis geeft het startsein voor 'De scholen zijn weer begonnen'
wethouder Martine Leewis geeft het startsein voor 'De scholen zijn weer begonnen'
Foto: Gemeente Leiden

Op 29 augustus 2018 heeft wethouder Martine Leewis bij de Lucas van Leyden school het officiĆ«le startsein gegeven van de verkeersveiligheidscampagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Met deze campagne worden automobilisten bewust gemaakt van het feit dat er weer meer kinderen en jongeren op de fiets of lopend aan het verkeer deelnemen.

Op 27 augustus is het nieuwe schooljaar weer van start gegaan op de scholen in de gemeente Leiden. Dat betekent dat onze kinderen en jongeren weer in groten getale de weg op gaan en zullen deelnemen aan het verkeer. De drukte in de spits zal weer flink toenemen met veel onervaren fietsers. Vooral in de drie maanden na de zomervakantie raken meer kinderen betrokken bij een verkeersongeval. Dat komt niet alleen door hun onervarenheid in het verkeer, maar ook doordat automobilisten niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen. Daarom voeren de gemeente Leiden, de regio Holland Rijnland en Veilig Verkeer Nederland samen met politie en scholen al jaren de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

wethouder Martine Leewis geeft het startsein voor ‘De scholen zijn weer begonnen’

‘De scholen zijn weer begonnen’ is in 1988 gestart om automobilisten aan te moedigen rekening te houden met kinderen en jongeren die na de zomervakantie weer naar school gaan. Jaarlijks worden de bekende grote spandoeken boven de wegen opgehangen.