Verbouwing Stadhuis flinke stap dichterbij

Foto: Redactie Leiden

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag het ontwerp voor het de verbouwing van het stadhuis vastgesteld. In het uitvoeringsbesluit voor de verbouwing van het stadhuis wordt de gemeenteraad gevraagd de middelen beschikbaar gesteld om de verbouwing te realiseren.

Het ontwerp is gemaakt door Office Winhov in samenwerking met Studio Linse. Het nieuwe ontwerp zorgt voor verbinding tussen het monumentale verleden van het stadhuis en eigentijdse voorzieningen die nodig zijn voor de toekomst. Het stadhuis biedt straks een werkomgeving die de ambtelijke organisatie maximaal in staat stelt om flexibel en opgavegericht samen te werken, zowel met elkaar als met de stad.

Het stadhuis blijft een plek waar inwoners van Leiden graag komen: een hart van de stad. Op de begane grond komt onder meer een vrij toegankelijke stadsfoyer. Hier vinden initiatieven vanuit de stad plaats, zoals bijeenkomsten, lezingen en tentoonstellingen.

Om de overlast te beperken loopt tegelijkertijd met de verbouwing de restauratie van de raadzaal en de gevel aan de Breestraatzijde. Met de grondige restauratie blijven deze weer voor de toekomstige generaties behouden. De publieke dienstverlening verhuist van het stadhuis en het Stadsbouwhuis naar de nieuwe locatie in het LEVEL-gebouw. Met een brede campagne informeren wij in de loop van 2019 de bewoners en ondernemers in de stad en regio over de verhuizing.