Leiden is elf Leidse jeugdhelden rijker

Foto: Gemeente Leiden

Op vrijdag 23 november reikte wethouder Marleen Damen de Leidse Jeugdlintjes uit. Ieder jaar worden de lintjes uitgereikt op of rond de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind.

Dit jaar ontvingen maar liefst elf jongeren in de Burgerzaal van het stadhuis een lintje vanwege hun inzet voor de Leidse samenleving.

  • Shahroch Ramez: Is op school actief als Peerleader en traint een voetbalelftal op zijn voetbalclub.
  • Azzaddine Abdi: Doet vrijwilligerswerk in Slaaghwijk. Als sportleider begeleidt hij kinderen tijdens het sporten bij de sportkooi aan de Reigerhorst.
  • Seve de Maar: Is tijdens zijn revalidatie begonnen met het opruimen van vuil in de wijk. Dit doet hij nog steeds en zo zorgt hij voor minder zwerfafval in de buurt.
  • Nina Lehmacher: Spaart plastic doppen voor KNGF Geleidehonden en heeft hiervoor een actie opgezet op haar school.
  • Tessa Mariana de Booij, Nolwenn Elisa Breton, Morgane Marion Breton, Maud Flierman, Thijs Flierman, Floor Biermann en Valentijn Lagerveld: Laten voor een ernstig zieke buurvrouw haar oude, demente hond uit. Hierdoor kan de hond bij de buurvrouw blijven en heeft dankzij de kinderen weer een sociaal netwerk.

Kinderen die zich op jonge leeftijd al inzetten voor de maatschappij verdienen een beloning. Door het uitreiken van de Leidse Jeugdlintjes spreekt de gemeente Leiden waardering uit voor deze jongeren en hoopt dat zij een voorbeeld zijn voor anderen.