Staatssecretaris Blokhuis bezoekt Stevenshof Vitaal

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Op maandag 21 januari heeft staatssecretaris Paul Blokhuis een bezoek gebracht aan het programma Stevenshof Vitaal. Het bezoek vond plaats in het kader van de nationale e-healthweek.

Met Stevenshof Vitaal werken bewoners, lokale (zorg)-organisaties en de gemeente drie jaar lang intensief samen aan een gezonde, vitale en sociale wijk. Daarbij gaat het over gezond(ere) voeding en beweging, maar ook over ontspanning, meedoen in de wijk en voor elkaar zorgen. Binnen het programma is er veel ruimte voor nieuwe technologieën die de zorgverlening ondersteunen, zoals e-health.

Staatssecretaris Blokhuis kreeg tijdens zijn bezoek een eerste update van het programma Stevenshof Vitaal. Speciale aandacht was er voor The Box van het Hartlongcentrum, een pakket met verschillende apparaten voor het uitvoeren van thuismetingen. Inwoners kunnen op deze manier thuis bijvoorbeeld hun bloeddruk opmeten, een hartfilmpje maken en met hun behandelend arts of verpleegkundig specialist spreken via een digitaal spreekuur. Aansluitend vond er een kringgesprek plaats met bewoners en (zorg)professionals. Hierbij waren ook Marleen Damen (wethouder Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn) en Ton van Houten (voorzitter Raad van Bestuur Zorg en Zekerheid) aanwezig.

Stevenshof Vitaal is een initiatief van de gemeente Leiden, Zorg en Zekerheid, GGD Hollands Midden, welzijnsorganisaties, Stichting Rijncoepel, Gezondheidscentrum Stevenshof, LUMC, NELL, Hogeschool Leiden, Wijkvereniging Wijkraad Stevenshof en Reos.

Reacties

article
13494
Staatssecretaris Blokhuis bezoekt Stevenshof Vitaal
Op maandag 21 januari heeft staatssecretaris Paul Blokhuis een bezoek gebracht aan het programma Stevenshof
https://leiden.nieuws.nl/gemeente/13494/staatssecretaris-blokhuis-bezoekt-stevenshof-vitaal/
2019-01-23T15:32:56+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/193/2019/01/23153209/medical-563427_960_720.jpg
Gemeente