Gemeente Leiden past tekst aan

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

De gemeente Leiden heeft een aangepaste versie gezonden naar aanleiding van de Interne managementletter 2018. Waarom de gemeente de tekst heeft aangepast vermeldt het bericht niet. Opvallend is dat de zorgelijke teksten verdwenen zijn.

De nieuwe tekst van het bericht van de gemeente is:

Voor het zevende jaar op rij stelt het college, als één van de weinige gemeenten in Nederland, een door een interne accountant opgestelde management letter vast. Hiermee geeft Leiden vorm aan een proces van continu beoordelen en verbeteren van de interne processen. Deze audits vormen de onafhankelijke toetsing die vooraf gaat aan de door het college af te geven In Control Statement over 2018 (gepland medio 2019 als onderdeel van de Jaarstukken 2018).

Het totaalbeeld is niet substantieel gewijzigd ten opzichte van 2017. Dat betekent dat belangrijke onderwerpen als IT-beheersing, Wmo, Jeugd en PGB’s, Europees aanbesteden en inkomende subsidies wederom expliciete aandacht vragen. Hiervoor zijn vaak gegevensgerichte audits noodzakelijk. Op het vlak van fiscale processen zijn belangrijke stappen gemaakt. De definitieve bevindingen volgen in het intern verslag van bevindingen 2018 later dit jaar.