Duidelijkheid over Indoor Sportcentrum rond de zomer

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Het college van burgemeester en wethouders wil uiterlijk rond de zomer van dit jaar een definitief besluit voorleggen aan de gemeenteraad voor de bouw van het Indoor Sportcentrum aan de Telderskade. Daarvoor heeft het in een voortgangsbesluit een aantal richtinggevende keuzes voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het college stelt de raad voor te kiezen voor het hoogste ambitieniveau op het gebied van duurzaamheid: gasloos en energieneutraal. Doordat het volledige dakoppervlak wordt gebruikt voor zonnepanelen kan het gebouw zelfs meer energie opwekken dan het nodig heeft. Met dit voortgangsbesluit wordt tevens het voorlopig ontwerp vastgelegd, worden uitgangspunten vastgesteld voor gebruik (denk aan tarieven, roosters en horeca) en worden voorwaarden gesteld voor het toevoegen van extra ruimtes. Tot slot worden de effecten van de stijging van de bouwmarkt in kaart gebracht.

Het Indoor Sportcentrum dient als vervanging van de verouderde Vijf Meihal en de 3 Octoberhal. In dit sportcentrum, bestaande uit twee hallen, gaat het Leonardo College (voortgezet onderwijs) de gymlessen houden, hun nieuwe gebouw komt aan de andere kant van de Telderskade te liggen. De Leidse binnensportverenigingen kunnen hier terecht en het topsportwaardige indoor sportcentrum is bovendien geschikt om als thuishaven te fungeren voor eredivisiebasketbalclub Zorg en Zekerheid Basketball Leiden. De ingebruikname van het nieuwe Indoor Sportcentrum is gepland voor januari 2022.