Leiden Marathon zoekt vrijwilligers

Foto: Leiden Marathon

Dit jaar vindt de Leiden Marathon plaats op zaterdag 26 en zondag 27 mei. De Leiden Marathon wordt gedragen door vrijwilligers. Eigenlijk hebben ze een heel trouwe groep vrijwillige medewerkers die er voor zorgen dat het op alle afstanden van de Leiden Marathon goed loopt.

Er zijn heel wat onderdelen en de meesten zijn ook al goed bezet.

Leiden marathon zoekt voor een paar onderdelen nog mensen:

  • Op- en afbouw van het start- en finishgebied

Je bent het weekend van 26 en 27 mei bezig met deze taken. Hekken sjouwen, sponsoruitingen aan de hekken hangen en bordjes ophangen zodat de lopers weten hoe ze moeten lopen naar hun startvak. Dit zijn nog maar een paar werkzaamheden die gedaan moeten worden. Het is een zware taak dus hebben ze hiervoor sterke dames en heren nodig.

  • Oversteeksituatie op de Stationsweg/Rijnsburgersingel

Een project waarbij er gezorgd wordt dat publiek en hardlopers elkaar niet voor de voeten lopen. Bij deze taak moet je goed met meerdere mensen kunnen communiceren. Dit is een bijzonder project waar je je koppie bij moet houden.

  • Parcoursassistenten

Deze assistenten zorgen ervoor dat er geen verkeer het parcours op gaat als de lopers voorbijkomen. Hier is zeker ook tact en geduld voor nodig.

  • Afhalen Startnummers

Dit vindt plaats in de Pieterskerk. Hier komen de wandelaars en hardlopers hun startnummer ophalen. Je staat achter een hele rij met kratten waar de nummers inzitten. Op bepaalde momenten zijn dit echt piekuren.

  • Koffiehoek voor de vrijwilligers

In de Pieterskerk is een klein plekje waar de vrijwilligers even kunnen zitten, een broodje eten of iets drinken. Voor deze taak zoeken ze een paar mensen, die elkaar kunnen aflossen, om voor de vrijwilligers te zorgen.

  • Brieven rondbrengen/uitpijlen

Langs het parcours worden alle bewoners geïnformeerd over het passeren van de lopers en het dichthouden van de wegen door een brief speciaal voor hen. Ook wordt het parcours uitgepijld dat bestaat uit het ophangen van kleine wegwijsbordjes. Voor deze taken zoeken zij mensen met een goede fiets of een brommer/scooter.

Als jij wilt helpen, is Leiden marathon daar erg blij mee. Stuur een mailtje naar [email protected] en zij zal dan contact met je opnemen en je bij de juiste co├Ârdinator plaatsen.