Amnesty Leiden Write for Rights 2018

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Op 8 december 2018 organiseert Amnesty Leiden van 10.00 tot 16.30 uur Write for Rights in bibliotheek BplusC aan de Nieuwstraat 4 in Leiden. Write for Rights is de nieuwe naam van de Schrijfmarathon die Amnesty ieder jaar organiseert rond 10 december (internationale mensenrechtendag).

Ieder jaar schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen daarmee in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Dit jaar schrijven we voor tien vrouwelijke activisten. Wereldwijd staan mensenrechtenverdedigers onder druk en vrouwelijke activisten hebben het vaak extra zwaar. Vrouwen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

In bibliotheek BplusC zijn tussen 13.30 en 14.30 uur Albert Woodfox en Robert King aanwezig bij Write for Rights. Zij hebben tientallen jaren gevangen gezeten, nadat zij zonder bewijs waren veroordeeld voor moord. Onder andere door schrijfacties van Amnesty International zijn zij vrijgelaten. Ook prof. mr. Egbert Myjer maakt zijn opwachting op 8 december. Hij is een voormalig rechter van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

De Write for Rights die Amnesty Leiden organiseert is onderdeel van de wereldwijde Write for Rights van Amnesty International. Kijk voor meer algemene informatie over Write for Rights op de website van Amnesty Nederland -> amnesty.nl/write-for-rights-2018.