KBS ’t Klankbord is winnaar van ‘Het Schoonste Schoolplein van Leiden’

Foto:

Een feestelijke ochtend voor groep 4 van KBS ’t Klankbord: zij zijn vanochtend door wethouder Martine Leewis uitgeroepen tot de winnaars van de wedstrijd ‘Het Schoonste Schoolplein van Leiden’.

Tijdens de wedstrijd hadden de deelnemende klassen niet alleen de opdracht hun schoolplein netjes te houden, maar ook om plannen te maken hoe het netjes kan blijven. Door onder andere het creëren van meer bewustwording over zwerfafval bij de gehele school én hen te inspireren om ook zwerfafval op te ruimen, is groep 4 van ’t Klankbord als winnaar uit de bus gekomen.

De leerlingen mogen met trots zeggen dat zij ‘Het Schoonste Schoolplein van Leiden’ hebben. Naast een glimmende trofee hebben zij, per persoon, twee vrijkaarten gekregen voor de expositie ‘Bali – Welcome to Paradise’ van het Museum van Volkenkunde. De tentoonstelling brengt niet alleen het geliefde vakantieoord in beeld, maar laat ook de minder idyllische kant van het eiland zien. Zo komt de plasticvervuiling ruimschoots aan bod en maakt bezoekers bewust wat de impact van zwerfafval is.

Samen houden we de stad schoon

Leiden is een mooie stad en daar zijn we trots op. Die stad houden we graag schoon. Dat gaat alleen niet vanzelf. Dagelijks haalt de gemeente 200 kg zwerfafval van straat. Dit zwerfafval ligt bij winkels, scholen, stations, markten, speelplekken en parken. Afval dat ook gemakkelijk in prullenbakken weggegooid kan worden. Samen houden we de stad schoon. Kleine moeite. Schoon effect.