Tika Foundation ontvangt € 3333,- van Soroptimistclub Leiden Aurora

Foto: Soroptimist

Voorzitter Anke Tiggelman van Soroptimistclub Leiden Aurora overhandigde zondagmiddag 26 november een cheque van € 3333,- aan Maryse Meinen van de Tika Foundation voor het project ‘Van straat naar Baan’.

Dankzij dit project kunnen 45 straatkinderen in Banepa, een stad in de Kathmanduvallei naar school en krijgen zij begeleiding tot dat zij hun diploma halen. Het gaat om kinderen van alleenstaande moeders, die door hun armoede en lange werkdagen nauwelijks voor hun kinderen kunnen zorgen. Het geld is door Aurora Leiden bijeengebracht met verschillende acties en de verkoop van tweedehands spullen en boeken.

Filmmatinee

De overhandiging vond zondag 26 november plaats, tijdens de jaarlijkse filmmatinee van Aurora Leiden in het Kijkhuis in Leiden. De opbrengst van deze benefietfilmvoorstelling (met de film Little Miss Sunshine) was ruim € 1880,-.

Soroptimist Internationaal

Leiden Aurora, met 23 leden uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Teylingen, maakt deel uit van Soroptimist International, een internationale serviceorganisatie van vakvrouwen die zich wereldwijd inzet voor de bevordering van mensenrechten en de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes (www.soroptimist.nl).