Interview: Marvin du Prie, DJ talent uit Leiden

Foto: Marvin Du Prie

Talent Marvin du Prie brengt morgen een nieuwe track uit. Naar aanleiding hiervan stelde de redactie van leiden.nieuws.nl hem enige vragen.

Marvin: Op mijn achtste ben ik begonnen met het maken van muziek. Ik werd toen der tijd erg geïnspireerd door onze stadsgenoot Armin van Buuren. Ik begon toen ook met het maken van Trance muziek.

Ik begon zoals veel andere producers erg matig. Ik moest mijn software nog goed ontdekken. Ik maak overigens muziek met het produce programma: FL Studio, dit natuurlijk met de complete versie en veel exclusieve plug ins. Toen der tijd maakte ik een remix van de track: Ai Sue To Pego en het nummer Whitsle van Flo Rida.

Vergeleken met wat ik nu maak was dat natuurlijk heel erg anders. Ik ben in de loop der tijd mijn eigen muziek stijl gaan ontwikkelen, een strakke opbouw en een powervolle drop.

Vinyl, CD of Stream of USB?

Ik kies zelf graag voor de USB, dit is een erg makkelijke manier van het vervoeren van muziek, ik kan als het waren 30000 liedjes meenemen en dat met een gewicht van pak hem beet 30 gram. Overigens wordt met stream waarschijnlijk Spotify en Youtube etc bedoeld. Ik zou dan kiezen voor Spotify, boven onder andere SoundCloud, YouTube of andere streaming diensten.

Ik kies voor Spotify omdat een artiest hier zelf geen muziek op kan uploaden. Je moet of een contract bij een platenlabel (zoals ik) hebben, of een andere manier vinden om daar je track op te uploaden.

Wie spelen op de nieuwe track?

Ik heb de track zelf gecomponeerd, ik heb alle beats, melodieen en andere onderdelen in mijn track zelf gemaakt, Wat betreft de tekst: Ik heb hiervoor een oproep geplaatst op Facebook, Wie kan voor mij de perfecte tekst schrijven? Natuurlijk moest dit Engelstalig.

Een van mijn volgers op Facebook uit Los Angeles reageerde hierop en ik ben met hem in gesprek gegaan. 4 dagen later was de tekst af. Vervolgens ben ik op Facebook gaan zoeken naar de perfecte stem. Na vele reacties en gedeelde berichten ben ik bij Noami Brodett gekomen. We zijn gaan praten en zijn toen gaan afspreken om te kijken of ze deze track kon aan inzingen. Na een “repetitie” zijn we tot de conclusie gekomen om samen deze track af te maken.

Mensen laten genieten en mensen vermaken

De track en de tekst was nog niet helemaal compleet, samen met mijn trotste vriendin (Eline Karres) heb ik de tekst deels aangepast en geheel passend gemaakt. We zijn zaterdag 3 maart met z’n allen een professionele studio in gedoken van een contactpersoon van mij en hebben de vocalen opgenomen. de week erna ben ik hard bezig geweest de track geheel aan te passen aan de track en deze erin te verwerken.

Waar gaat de track over?

De track gaat over stemmen die verstellen dat je ‘het moment’ moet beleven. De wereld die ons dit soms laat vergeten, we moeten ervan genieten hoe het is, Ik wil met mijn track mensen dan ook een goed gevoel geven en een moment van genieten aanbieden. Dat wil ik bereiken met muziek. Mensen laten genieten en mensen vermaken. Even in een andere wereld zijn en ‘genieten’. Let’s Live this moment!

Heb je plannen voor een vervolg?

Ja, zeker. Samen met mijn vriendin ben ik een nieuwe tekst aan het schrijven voor een track die al een hele tijd op de ‘plank’ ligt. Dit wil ik dan zeker weer met een zangeres doen en wellicht weer met Noami. Dit is wel afhankelijk van de track en hoe de stem die erbij past moet gaan klinken.

Redactie: de track van Marvin verschijnt morgen. Hou onze site in de gaten, zodat je hem snel hoort.