Lammetjesdagen op boerderij Buitenverwachting

Foto: Naar buiten! regio Leiden

Op zaterdag 23 en 30 maart van 10.00 – 15.00 uur vinden weer de Lammetjesdagen plaats op boerderij Buitenverwachting in Hoogmade. Kinderen kunnen naast lammetjes knuffelen, ook een lammetje maken van schapenwol, een eigen tuintje inzaaien en hun zintuigen testen.

Bij boerderij Buitenverwachting kun je tijdens de Lammetjesdagen de net geboren lammetjes bewonderen, maar ook spelen in de hooiberg en de boer helpen met het voeren van de dieren. Daarnaast organiseert Naar buiten! Leiden diverse activiteiten zoals: een tuintje inzaaien, een zintuigentest en van schapenwol een lammetje knutselen.

Tijdens het bezoek aan de boerderij kunnen kinderen ook de twee 50-dingen-lijsten ophalen. Op deze kaarten staan samen 100 dingen die je buiten gedaan ‘moet’ hebben voor je twaalfde. Op de boerderij kunnen kinderen er zo al een aantal afstrepen.

De Lammetjesdagen zijn gratis. Boerderij Buitenverwachting is te vinden aan de Vlietkade 2 in Hoogmade. De boerderij heeft tevens een winkel waar je boerenproducten zoals kaas, vlees en eieren kunt kopen. Er kan alleen contant betaald worden.