Alrijne Ziekenhuis Leiden opent haar deuren op zaterdag 16 maart

Foto: Google Maps

Zaterdag 16 maart 2018 opent het Alrijne Ziekenhuis in Leiden haar deuren. Veel artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers van Alrijne Zorggroep zijn die dag aanwezig en leggen uit wat ze doen, welke medische technieken ze gebruiken, hoe de zorg georganiseerd is en wat er zoal achter de schermen gebeurt in een ziekenhuis.

Vanaf 10.00 uur die ochtend tot 16.00 is er een keur van activiteiten op de diverse afdelingen van het Leidse Alrijne Ziekenhuis. Bezoekers kunnen hun gehoor en longen laten controleren, maar ook diverse andere gezondheid tests kunnen worden gedaan. Bovendien kan men ervaren hoe lastig het fysiek soms kan zijn als je ouder wordt, door het dragen van een ouderdomspak.

Er is de mogelijkheid tot een uniek kijkje in de operatiekamers. Wat gebeurt er als je onder narcose gaat, hoe werkt een MRI, wat zegt een CT scan en hoe wordt een mammografie gemaakt. Er is zelfs de mogelijkheid om te voelen hoe een knobbeltje in de borst voelt, uiteraard met deskundige uitleg over de stappen die er daarna gemaakt worden.

Ook voor kinderen is er veel te ontdekken en te doen. Kinderen kunnen zich verkleden als dokter, patiënt of als verpleger of verpleegkundige. Ze kunnen nu eens zelf prikken in plaats van geprikt worden, hun arm in een verband laten zetten en zelfs hun eigen zieke pop of beer laten onderzoeken door de aanwezige poppendokters.

Werken bij Alrijne

Dit jaar is er bovendien speciale aandacht voor de concrete carrière mogelijkheden bij de Alrijne zorggroep. Dus geïnteresseerden in een leuke, afwisselende, dynamische baan in de zorg, bij Alrijne, worden speciaal uitgenodigd een kijkje te komen nemen deze dag. Er zijn potentiele collega’s die veel kunnen vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden en er is de mogelijkheid tot het voeren van verkennende eerste sollicitatiegesprekken.

Informatie

Het volledige programma van de open dag is te vinden op www.alrijne.nl/opendag

  • Zaterdag 16 maart, 10.00 tot 16.00 uur
  • Alrijne Ziekenhuis, Leiden
  • Parkeren is gratis tijdens de open dag