16 Vrijwilligers maken speelplein groen tijdens NLdoet

Foto: Stichting Peuterspeelzalen Leiden e.o.

Zaterdag 16 maart gingen in heel Nederland vrijwilligers aan de slag om Nederland een stukje mooier te maken. Ook in Leiden waren veel vrijwilligers actief. Zo zetten maar liefst 16 vrijwilligers zich in om het speelplein van de peuterspeelzalen ’t Kwetternest en Gouden Poort om te toveren in een natuurlijke ontdekspeeltuin. En met succes.

Er werden bomen geplant en borders aangelegd. Een moestuinbak voor peuters gemaakt en van natuurlijke materialen werden spelaanleidingen en een zonnehemel voor de zandbak in de tuin aangebracht. De peuters waren blij verrast toen ze maandagochtend de nieuwe tuin in mochten.

NLdoet is een jaarlijkse actie van het Oranje Fonds. Het zet vrijwilligers in de spotlight en laat zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Voor de peuters van SPL was het een mooie kans om de klus in de tuin geklaard te krijgen.

Benieuwd naar het resultaat? Kom dan binnenkort kijken bij ’t Kwetternest of de Gouden Poort. Maak een afspraak via www.splopvang.nl/kom-kijken.