Burgemeester Lenferink opent Poortgebouw bij De Meelfabriek

Foto: De Meelfabriek

De burgemeester opende donderdag 4 april op feestelijke wijze officieel het Poortgebouw! Dit luidt een nieuw tijdperk in voor De Meelfabriek. Extra feest omdat met dit concept voor het eerst de deuren van De Meelfabriek naar het publiek openen.

Het zet de toon van de interessante mix die zal gaan komen in dit grote Leidse herbestemmingsproject. In een daverende speech deelde de burgemeester zijn enthousiasme. Als je binnenstapt dan voel je het al: het bruist hier! Dit is iets nieuws en voelt tegelijk vertrouwd. Dit toont de toekomst van Leiden, aldus een fiere burgemeester.

Vijf enthousiaste ondernemers gaan op open wijze de werkvloer van dit bijzondere Rijksmonument delen: Atelier Kleurstof, Bizon Events en Bizon Bikes, Coiffeur de la Porte, Joyce Goudszwaard tuinontwerp en advies en veganistisch lunchroom Het Slachthuis. Ieder met een eigen vakgebied, samen extra sterk.

De kwartiermakers van De Meelfabriek

De ondernemers in het Poortgebouw zijn ware kwartiermakers. Zij verkennen als eerste de paden van de open werkvloer en vullen dit in op persoonlijke en warme wijze. Atelier Kleurstof is een gezellig, vrolijk en inspirerend atelier waar iedereen terecht kan om kinderkleding en accessoires te maken tijdens wekelijkse naailessen & haaklessen of een van de workshops. Bizon Bike Company laat de bizon’dere plekjes van Leiden zien met hun fietstours. Anders dan anders, authentiek, origineel, simple pleasure. En het leuke is, de bizon’dere fietsen zijn ook los te huur. Bizon Events is een no-nonsense organisatiebureau voor bedrijfsuitjes en teamuitjes. Pioniers in Gamification en met onze elektrische sloep varen zij graag met gasten door Leiden. Coiffeur de la Porte staat voor luisteren, kijken, knippen en creëren met oog voor detail. Een kapsalon waar u persoonlijk aandacht krijgt in een ontspannen en bijzondere omgeving. Het Slachthuis is een veganistische lunchroom met een aanbod waar ook niet-vegans van smullen. Elk gerecht zit vol met verse groenten, kruiden, noten, zoden en granen. De gerechten zijn lekker en gezond en doen een ieder verrassen. Joyce Goudswaard Tuinontwerp en Advies biedt persoonlijk contact op een unieke locatie. Laat u verrassen door een mooi ontwerp dat van uw tuin een droomtuin maakt. Tot slot worden bij het Meelfabriek Atelier regelmatig (kleine) restauratiewerkzaamheden uitgevoerd.

Maak kennis met dit unieke concept in het Poortgebouw aan Meelfabriekplein 1 in Leiden tijdens de open dag op zaterdag 6 april van 12.00 tot 17.00 uur.

Visie

De Meelfabriek richt zich in haar toekomstvisie op ‘verbinding’. Oud en nieuw wordt verbonden in de architectuur. Logistiek is aandacht voor duurzame verbinding met de omgeving middels het water, het groen van het Singelpark en middels faciliteiten voor fietsers en (elektrische) auto’s. In de functionele invulling speelt verbinding ook een grote rol. Een bijzondere ontmoetingsplek voor consumenten maar ook ondernemers. Eigenaar en projectontwikkelaar Ab van der Wiel licht deze visie toe: ‘We willen ondernemers kansen bieden door ruimtes in diverse panden optimaal in te vullen met bijzondere concepten. Hiermee worden kosten voor de individuele ondernemer gedrukt, wordt het aanbod interessanter en het levert een continue aangename levendigheid op in het gebied. Doel is om De Meelfabriek tot een uniek nieuw knooppunt in de stad te maken’.