De voordelen die het nieuwe werken met zich meebrengt

Foto: CC0

Sinds juni zijn er veel situaties veranderd, waardoor een aantal bedrijven ervoor heeft gekozen om weer deels vanaf kantoor te werken. Dit doen ze onder de nodige maatregelingen en aanpassingen wat ervoor zorgt dat niet iedereen tegelijk op kantoor kan werken. Op veel kantoren werkt nu dus per dag een andere groep thuis en een groep op kantoor. Er wordt verwacht dat dit het nieuwe werken gaat worden. Maar welke voordelen neemt dit met zich mee? Je leest het hier! 

Minder druk op de snelwegen

Als er een groot deel van de werknemers vanuit thuis gaat werken, zorgt dit ervoor dat het rustiger is op de Nederlandse snelwegen. Dit zorgt voor minder ochtend- en avondspits wat fijn is voor werkgever en werknemer. Maar de drukte zal niet alleen van positieve invloed zijn op het humeur van de werknemer, maar ook op het milieu. De overheid probeert al jaren iets te doen aan de hoeveelheid uitstoot. Dit hebben ze gedaan met bijtelling, maar deze negatieve stimulatie heeft nog niet voor verandering gezorgd. 

IT apparatuur wordt hergebruikt

De circulaire IT, waarbij IT apparatuur wordt hergebruikt en een tweede leven krijgt, is door de thuiswerk situatie in opkomst. Omdat er thuiswerkplekken moeten worden ingericht, kiezen bedrijven steeds vaker voor duurzaam! Nu ook de productie van nieuwe apparatuur achterloopt en de prijs van hergebruikt IT aantrekkelijk is, snappen wij heel goed waarom bedrijven hiervoor kiezen. Bij FlexIT richten ze zich al een tijdje op een tweede leven van IT apparatuur. Ze hebben één duidelijke missie: de footprint op de aarde minimaliseren en een gezondere toekomst achterlaten voor de kinderen. Een laptop huren of ipad huren is daarnaast ideaal voor bedrijven die niet in een keer veel geld kunnen of willen investeren in de thuiswerk situaties. 

Niet meer terug naar de oude situatie

Deze twee voordelen zorgen ervoor dat veel bedrijven aangeven waarschijnlijk niet meer terug gaan naar het oude werken, waarbij iedereen elke dag naar kantoor komt. Naast dat het goed is voor milieu, zal ook de werkgever het merken in zijn portemonnee. Het inrichten van een thuiswerkplek met circulair IT apparatuur zal vele malen goedkoper zijn dan de reiskostenvergoeding.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Brandfirm