Inval-arts uit Leiden verdacht van ontucht

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Een inval-arts uit Leiden werkte in verschillende praktijken. Deze arts is een 37-jarige man. Hij wordt verdacht van ontucht met drie minderjarige meisjes in de privésfeer.

Hij zou ook stiekem foto’s en filmpjes van ontklede patiëntes hebben gemaakt. De raadkamer van de Haagse rechtbank heeft woensdag het voorarrest van de man met zestig dagen verlengd.

Aangifte

De ouders van een van de meisjes deed aangifte. Daardoor kwam de zaak aan het licht. Op 24 oktober leidde dit tot de aanhouding van de man. De verdenkingen zijn inmiddels uitgebreid met een mogelijk tweede en derde geval.

Ontucht

De ontucht zou in de privésfeer hebben plaatsgevonden. Bij onderzoek naar de gegevensdragers van de man, zoals computers en telefoons, werden foto’s en filmpjes aangetroffen van ontklede patiëntes in drie huisartsenpraktijken in de Randstad (buiten Leiden). De man was hier tijdelijk werkzaam.

Onderzoek

Er wordt nog onderzocht of er sprake is van grensoverschrijdend gedrag in andere huisartsenpraktijken in de Randstad waar de man inviel. Het onderzoek is nog bezig en zal volgens justitie nog enige tijd duren.