Politie zoekt getuigen ramkraak

Foto: politie.nl

De politie Leiden-Zuid is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over een ramkraak op het Vijf Meiplein, dinsdag 18 september omstreeks 03.10 uur. Een kledingwinkel was het doelwit van de daders, die een hoeveelheid peperdure jassen wegnamen.

Surveillerende agenten kregen omstreeks 03.10 uur van de meldkamer de opdracht om naar het Vijf Meiplein te gaan vanwege een ramkraak. Ter plaatse troffen zij bij een kledingwinkel een ravage aan: de pui was inderdaad geramd waardoor de deur ontzet was en de ruit eruit lag. In de winkel lag er kleding op de grond en bleek een stellage te zijn leeggehaald. Toen de eigenaar van de winkel korte tijd later bij zijn winkel kwam, zag hij dat de daders een rek met jassen ter waarde van 700 euro per stuk hadden leeggehaald en in totaal 19 jassen van het merk Peuterey hadden meegenomen. Volgens getuigen hadden zij een oud model groene auto zien rijden.

Iets gezien?

De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die informatie hebben. Heeft u in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 september iets gezien wat met deze kraak te maken kan hebben? Heeft u informatie over de (mogelijk groene) auto die door de daders gebruikt is? Of heeft u de partij weggenomen jassen van het merk Peuterey ter koop aangeboden gezien of gekregen? De recherche in Leiden is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.