Zedenzaak Vondellaan Leiden

Foto: politie.nl

In de nacht van zaterdag 23 juni 2018 op zondag 24 juni 2018 , tijdens het Lakenfeest heeft er een ernstig zedendelict plaatsgevonden in de bosjes achter de bushalte aan de Vondellaan met de kruising van de Gerardus Brandtstraat.

Een vrouw liep vanaf het centrum van Leiden via de tunnel naar de Vondellaan. Bij het tankstation werd zij door een man aangesproken die ze afwimpelde. In de bosjes achter de bushalte werd het slachtoffer van achteren belaagd door de man die haar eerder had aangesproken. Door hard te schreeuwen en zich te verzetten ging de dader er vandoor. Het gaat om een man van rond de 25- jaar oud. Hij is langer dan 1 meter 75. Hij heeft een slank postuur, donkere ogen en vrij kort gemillimeterd haar. Hij droeg die nacht een lichtbruin of grijs gekleurd jasje tot op zijn heupen met lange mouwen en een rits. Verder droeg hij ene donkere broek. Hij spraak Nederlands met een accent. Op het moment dat de vrouw werd aangesproken door de man reed er een fietser langs. Opvallend was dat deze fietser een fiets had met fietstassen.

Vragen

Heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt uw tip ook doorgeven via de Whatsapptiplijn op 06-10000012.