PvdA Leiden organiseert debat met kandidaat-lijsttrekkers PvdA Eerste Kamer

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Maandagavond 5 november organiseert de Leidse afdeling van de Partij van de Arbeid (PvdA) een debat met de kandidaat-lijsttrekkers van de PvdA voor Eerste Kamer in Grand Café de Burcht.

Bestuurslid Alderik Oosthoek: “Het kabinet heeft op dit moment de kleinst mogelijke meerderheid in de Eerste Kamer, maar kan deze na de aanstaande verkiezingen kwijt zijn. De Eerste Kamer wordt dan machtiger dan ooit. Toch is de vraag tot hoever de politieke rol van de senaat gaat. Een interessant onderwerp voor debat.”

Vanaf maandagochtend 5 november kunnen de leden van de PvdA stemmen op hun voorkeurskandidaat voor het lijsttrekkerschap van de Eerste Kamer. Niet voor niets organiseert de afdeling Leiden dit debat. Afdelingsvoorzitter Davied van Berlo: “Leiden ligt op een steenworp afstand van Den Haag en die verstrengeling met de landelijke politiek zien wij terug in de interesses bij onze eigen leden. Het is dan ook niet vreemd dat de campagne voor de lijsttrekkersverkiezing in Leiden begint.”

In Grand Café de Burcht in het hart van Leiden kruisen kandidaat-lijsttrekkers Ruud Koole, Esther-Mirjam Sent, Mei Li Vos en Jeroen Recourt maandagavond hun degens. Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht Universiteit Leiden opent de bijeenkomst met een mini-college over het belang van de Eerste Kamer vanuit juridisch perspectief. Vervolgens worden de kandidaten, onder leiding van Anna van den Boogaard en Mara Beukenkamp, het hemd van het lijf gevraagd, waarbij ook het publiek wordt betrokken.

Toegang is gratis en openbaar voor leden en andere geïnteresseerden. De zaal is om 20.45 uur open.