Stadsconferentie PvdA Leiden 27 maart 2019

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Praat mee over eenzaamheid met professor Tineke Fokkema en Annet Gijsman van Stichting Radius. Op woensdag 27 maart organiseert de PvdA Leiden een stadsconferentie in buurthuis Op Eigen Wieken in de Merenwijk.

De avond begint om 20.30 uur met koffie en thee en is rond 22 uur afgelopen. Deze bijeenkomst is voor iedereen: leden en niet-leden, jong en oud.

Het is voor ons als politieke partij zeer belangrijk om in gesprek te gaan met de mensen in de stad. Daarom organiseren wij deze Leidse stadsconferentie met het thema ‘eenzaamheid’. De PvdA Leiden heeft het onderwerp eenzaamheid al lange tijd hoog op de agenda staan, bijvoorbeeld door initiatieven uit de buurt te steunen.

Eenzaamheid is iets waar je niet van weg kunt lopen

“Zo’n twee derde van de Turkse en Marokkaanse 55-plussers voelt zich eenzaam. Dat is een alarmerend cijfer, want van de ouderen zonder migratieachtergrond geeft ‘slechts’ zo’n een op de drie aan zich eenzaam te voelen,” aldus onze eerste spreker van de avond: professor Tineke Fokkema, bijzonder hoogleraar Ageing, Families and Migration aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. “Wat ik het allerliefst zou willen, is dat wij een genuanceerder beeld krijgen van ouderen, hun veerkracht en weerbaarheid vergroten en de meest kwetsbaren onder hen ondersteunen.”

Vanuit Stichting Radius is Annet Gijsman te gast. Zij neemt ons mee in het algemene beeld over eenzaamheid in Leiden. Wat is eenzaamheid? Wat doen wij al en welke Leidse ontwikkelingen ziet zij?

PvdA-Raadslid Abdelhaq Jermoumi is erg betrokken bij dit thema omdat hij om zich heen ziet dat eenzaamheid vaak wordt besproken. Toch heeft de gemeente en de gemeenschap nog geen goed antwoord op dit vraagstuk en daar moet verandering in komen. Wat vaststaat, is dat er meer dieptegesprekken nodig zijn en daarom nodigt de Leidse PvdA jullie uit om mee te spreken.

We willen graag benadrukken dat de avond toegankelijk is voor alle geïnteresseerden, want het belooft een inspirerende avond voor elke Leidenaar te worden. Neem dus gerust kennissen mee die net als u deze stad nog sterker en socialer willen maken.

Programma

  • 20.30 Inloop en begin inhoudelijk programma stadsconferentie
  • 21.00 Aftrap door prof. Tineke Fokkema, bijzonder hoogleraar “Ageing, Families and Migration” (Erasmus Universiteit)
  • 21.20 Dieptegesprekken: Waar begint de oplossing?
  • 22.00 Borrel

Meer informatie vind je op www.pvdaleiden.nl