PvdA wil druk van de ketel op Leidse woningmarkt

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Een eigen huis, een plek onder de zon. Voor veel mensen in Leiden een droom die steeds vaker onbereikbaar is. Speculanten, beleggers en huisjesmelkers zijn namelijk de baas. Starters en middeninkomens zitten hierdoor knel op de Leidse woningmarkt. Zo lijden de docenten die we hard nodig hebben hieronder en zullen ze het elders moeten zoeken. Dit soort leegloop haalt het hart uit de stad.

De PvdA wil een betaalbaar huis voor iedereen. De partij bouwt, samen met PvdA Europarlementariër Agnes Jongerius en PvdA Wethouder Marleen Damen, vrijdag symbolisch een huis voor het station om aandacht te vragen voor de woningnood in Leiden.

PvdA Europarlementariër Agnes Jongerius: ‘daarnaast willen wij dat de huurgrens, om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, omhoog gaat. Zodat woningbouwcorporaties de ruimte hebben om ook voor middeninkomens te bouwen. Rutte III doet alsof Brussel die huurgrens vaststelt, maar dat is totale nonsens. Laat we daarom in Nederland huren naar draagkracht invoeren.’

De woningnood lost Nederland niet alleen op door de huurgrens aan te passen. Volgens de PvdA moeten er dan ook verschillende acties naast elkaar worden ondernomen. Jongerius: ‘Laten wij bouwen, bouwen en nog eens bouwen, zodat ook de verpleegkundigen, de politieagenten en de docenten betaalbaar in een stad als Leiden kunnen wonen’.