Kandidaten en vrijwilligers van Europese Partij Volt op 19 mei in Leiden

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

De nieuwe Europese Partij Volt reist op 18 en 19 mei met een campagnebus door Nederland om campagne te voeren voor de Europees Parlementsverkiezingen van 23 mei. Maar liefst 50 vrijwilligers gaan in twee marathondagen met zoveel mogelijk mensen het gesprek aan over de toekomst van Europa.

De bus stopt in 8 steden en is te zien in Utrecht, Nijmegen, Eindhoven, Den Bosch, Amsterdam, Leiden, Den Haag en Rotterdam.

Europese samenwerking

Volt is een nieuwe, Europese beweging die zich inzet voor een sterker en democratischer Europa en in acht landen meedoet aan de Europese Verkiezingen. De Nederlandse afdeling van Volt heeft inmiddels meer dan 5.000 aanhangers en dit aantal neemt in aanloop naar de verkiezingen dagelijks toe.

De 50 vrijwilligers en kandidaten die met de bus door het land toeren, zijn van plan om voor een hoop reuring te zorgen. Nog belangrijker dan de sfeer is de boodschap: alleen door meer Europese samenwerking kunnen we de grensoverstijgende problemen van deze tijd het hoofd bieden.

“Thema’s als klimaat, migratie, economie en veiligheid kunnen we alleen aanpakken door het Europees belang centraal te stellen”, zegt lijsttrekker Reinier van Lanschot. “Uit peilingen blijkt dat veel Nederlanders het hiermee eens zijn. Nu is er voor het eerst een partij die écht Europees denkt en in verschillende Europese landen met hetzelfde programma campagne voert. Onze vrijwilligers doen er alles aan om de Nederlandse kiezer vóór 23 mei ons nieuwe, positieve verhaal te vertellen.”

De campagnebus van Volt vertrekt op zaterdag 18 mei om 9:30 uit Nijmegen en bezoekt 8 steden.Op 19 mei tussen 12:00 en 14:30 uur is de campagnebus naar verwachting in Leiden en komt aan bij de LUMC kant van het station. Op zondag 19 mei wordt de reis afgesloten in Rotterdam.