Inloopavond onderhoud Spanjaardsbrug 10 oktober

Foto: Provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland voert vanaf november tot en met december 2018 groot onderhoud uit aan de Spanjaardsbrug in Leiden. Woensdag 10 oktober is er van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond over de Spanjaardsbrug.

Groot onderhoud

Om het gebruik en het openen en sluiten van de Spanjaardsbrug ook in de komende jaren veilig te laten gebeuren, is onderhoud aan de brug nodig.

Inloopavond 10 oktober

De provincie Zuid-Holland houdt op woensdag 10 oktober een inloopavond over de werkzaamheden en de planning rondom de Spanjaardsbrug. De inloopavond vindt plaats bij woonzorgcentrum De Zijloever, Lage Rijndijk 129 in Leiden tussen 19.00 en 21.00 uur.

Omleiding

Vanaf 5 november tot en met 16 december 2018 is de Spanjaardsbrug voor al het autoverkeer afgesloten. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Zijlbrug (Willem de Zwijgerlaan). Voetgangers en fietsers kunnen van 5 november tot en met 16 december 2018 via een beweegbare pontonbrug oversteken. Fietsers worden omgeleid via de Javastraat en Van Heussenstraat. De pontonbrug kan open om de scheepvaart door te laten. Dit gebeurt eens per uur tijdens reguliere bedientijden (zie www.varenzh.nl). Tijdens het uithijsen en terugplaatsen van de brug is ook de scheepvaart volledig gestremd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.pzh.nl/bruggenleiden en volg @verkeerzh op Twitter. Installeer de Bouwapp op de smartphone via de Appstore of Playstore. Zoek op Zijlbrug en Spanjaardsbrug Groot Onderhoud.