Winnaars fotowedstrijd ‘routenetwerken in Zuid-Holland’ bekend

Eerste plaats: Djeva Tupan
Foto: Provincie Zuid Holland / Djeva Tupan

De winnaars van de fotowedstrijd ‘routenetwerken in Zuid-Holland’ zijn bekend. De eerste prijs ging naar Djeva Tupan, die 306 likes kreeg via social media. Renate Werkman en Ellen Keizer wonnen respectievelijk de tweede en derde prijs. Alle 3 kregen zij een mooie vergroting van hun foto.

De prijzen werden donderdag 25 oktober uitgereikt door Joost Damen, afdelingshoofd Water en Groen bij de provincie. Hij deed dit tijdens een speciale ‘Zuid-Holland-middag’ op het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR). Genodigden waren de deelnemers aan de fotowedstrijd en partners van het visietraject ‘Rijke Groenblauwe Leefomgeving’. Afgelopen jaar hebben zij samen met de provincie gewerkt aan de totstandkoming van de visie op water, natuur, recreatie en duurzame landbouw. Het gezamenlijke doel: ervoor zorgen dat het juist in een dichtbevolkte en intensief gebruikte provincie als Zuid-Holland ook heel prettig wonen en recreëren blijft, door optimaal gebruik te maken van de kracht van water en groen.

Tweede plaats: Renate Werkman

Recreatieve routenetwerken

Geheel in stijl werd tijdens de ‘Zuid-Holland-middag’ de film ‘Planet Earth II: CITIES’ vertoond – een reis door de ‘betonnen jungles’ van onze planeet onder leiding van Sir David Attenborough. Voorafgaand aan deze hoofdfilm bracht de provincie een korte ‘instart’ over de recreatieve routenetwerken in Zuid-Holland, met een hoofdrol voor het Wandelroutenetwerk Zuid-Holland dat onlangs gecompleteerd is tot een provinciedekkend geheel van bijna 4.500 kilometer lengte.

Derde plaats: Ellen Keizer

Wildlife Film Festival Rotterdam

Het Wildlife Film Festival Rotterdam is een vijfdaags filmfestival dat volledig in het teken staat van wildlife en natuur. Het vindt jaarlijks plaats in de laatste week van oktober – dit jaar is dat van 24 tot en met 28 oktober. De provincie Zuid-Holland is een van de (hoofd-)sponsors van het WFFR, omdat dit festival een goede manier is om mensen te betrekken bij de natuur en onze leefomgeving.

Eervolle vermelding: Sunny Nabialczyk