Kandidaten gezocht voor Zoeterwouds jongerencompliment 2017

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Dit jaar wordt voor de vijfde keer het Zoeterwouds Jongerencompliment uitgereikt. Het Jongerencompliment is bedoeld voor jongeren die zich op een bijzondere manier belangeloos inzetten voor de gemeenschap.

Behalve een blijk van waardering is het Jongerencompliment ook een stimulans voor de genomineerden en andere jongeren om met het goede werk door te gaan. Kandidaten kunnen tot 15 december aangemeld worden bij de Jongerenadviesraad.

Zoeterwouds Jongerencompliment

Het Jongerencompliment is ontstaan als blijk van waardering voor jongeren uit Zoeterwoude die zich op een bijzondere wijze inzetten voor de maatschappij.
Behalve deze blijk van waardering is het Jongerencompliment ook een stimulans voor de genomineerden en andere jongeren om met het goede werk door te gaan.
Vorig jaar won de 21 jarige Stephanie Vlootman het Jongerencompliment voor o.a. haar inzet bij de afdeling Zoeterwoude van De Zonnebloem, de Stichting Resto Van Harte en als beheerder van de website van Ons Huis. Zij kreeg het nieuws te horen via Skype aangezien zij op dat moment stage liep in een sloppenwijk in Kaapverdië.

Procedure

Kandidaten die genomineerd worden, dienen aan een aantal criteria te voldoen. Zo mag de kandidaat maximaal 21 jaar zijn op 8 januari 2018 en in Zoeterwoude wonen (of gedurende de periode waarvoor hij/zij genomineerd wordt in Zoeterwoude hebben gewoond). De jongere heeft zich lange tijd belangeloos ingezet voor anderen, of een bijzondere, eenmalige prestatie met maatschappelijke betekenis geleverd. Denk hierbij aan jongeren die zich inzetten voor een vereniging, kinderen die de buurt schoon houden, jongeren die de zorg voor familie op zich nemen (mantelzorg), kinderen die een inzamelingsactie voor het goede doel hebben georganiseerd of een heldendaad.

De Jongerenadviesraad (JAR) bekijkt de aanmeldingen en selecteert hieruit de drie beste, meest bijzondere, kandidaten. De wethouder en beleidsmedewerker jeugd brengen vervolgens een zwaarwegend advies uit aan de Jongerenadviesraad. Zij bepalen vervolgens de winnaar, die tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend wordt gemaakt.

Aanmelden

Aanmelden voor het jongerencompliment 2017 kan tot uiterlijk 15 december 2017.

Het aanmeldformulier is te vinden op www.zoeterwoude.nl/Jongerencompliment. Het ingevulde aanmeldformulier kan worden opgestuurd naar de gemeente Zoeterwoude, t.a.v. M. van Dijk, Postbus 34, 2380 AA Zoeterwoude. Insturen per mail kan ook: [email protected]