GroenLinks Voorschoten: Nog veel te doen voor riolering

Johan van Rixtel
Johan van Rixtel
Foto: GroenLinks Voorschoten

In de commissie Wonen Ruimte en Groen van 18 januari is een rapport van de Rekenkamercommissie over het onderhoud en de vervanging van rioleringen behandeld.

Het betrof een onderzoek naar de staat van de rioleringen en de manier waarop de gemeenten in de regio het onderhoud en de inspectie hebben geregeld. De Rekenkamercommissie had geconstateerd dat er in Voorschoten sprake is van een belangrijke achterstand in de vervanging van riolen en dat ook het onderhoud en de inspectie te wensen overlaten.

Om helderheid te krijgen over de omvang van het probleem had de GroenLinks fractie vooraf een aantal technische vragen ingediend. De antwoorden hierop stelden de fractie echter niet tevreden. Omdat het tijdens de vergadering lastig bleek om alle gegevens goed op een rijtje te krijgen kondigde wethouder Rasch een beleidsnotitie aan waarin nader op de diverse vragen zal worden ingegaan.

Duidelijk werd in elk geval wel dat er op het gebied van de riolering nog veel huiswerk te wachten ligt voor zowel het college als de raad.