Leerlingen groep 7 bezoeken gemeentehuis Zoeterwoude

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

In het kader van het project kindergemeenteraad bezoeken de groepen 7 van de bassischolen in Zoeterwoude in februari het gemeentehuis. De leerlingen hebben een gespreksronde van drie kwartier met raadsleden en wethouders. Zij kunnen vragen stellen over algemene zaken en over de onderwerpen van de vergadering van de kindergemeenteraad op 18 april 2018. Ook krijgen de leerlingen een rondleiding door het gemeentehuis en de gemeentewerf.

Op donderdagochtend 15 februari bezoekt de Corbuloschool als eerste het gemeentehuis. De Bernardusschool is op vrijdag 16 februari aan de beurt. De Klaverweideschool en Westwoudschool zijn op woensdag 21 februari de laatste scholen die het gemeentehuis bezoeken.

De bezoeken zijn onderdeel van het project kindergemeenteraad met dit jaar als thema “Pesten”. Het project is gestart met een gastles van burgemeester Liesbeth Bloemen over de werkzaamheden van de gemeente, het burgemeesterschap en de politieke besluitvorming. Doel van het project is het informeren over de democratische besluitvorming binnen een gemeente en het betrekken van de leerlingen bij de politieke besluitvorming door hen zelf keuzes te laten maken.

Het project eindigt met de vergadering van de kindergemeenteraad op 12 april 2018 van 18.30 tot 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze vergadering zullen vier leerlingen van iedere basisschool een keuze maken uit de deelnemende projecten. De deelnemende projecten worden 26 februari rond 12.00u bij de scholen aangeleverd, waarna ze openbaar zijn.
Voor het winnende project wordt een bedrag van € 1.000,- beschikbaar gesteld.