Zoeterwoude viert Boomfeestdag op 14 maart

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Woensdag 14 maart 2018 viert de Gemeente Zoeterwoude de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag. Dit keer gaan leerlingen van de Corbulo school elf bomen planten aan de Miening. De Gemeente Zoeterwoude en Natuur en Milieu Educatie Zoeterwoude (NMEZ) maken hier een feestelijk gebeuren van.

Om negen uur verzamelen leerlingen van groep 6 op de Miening. De kinderen worden hier ontvangen door wethouder Kees den Ouden van de gemeente Zoeterwoude. Na een welkomstwoord van de wethouder gaan de kinderen elf lindenbomen planten aan de Miening.

Er is gekozen voor een kleinbladige lindeboom omdat dit een boom is, die een voedselbron is voor bijen en hommels. De gemeente Zoeterwoude zet zich in om het leefgebied van de wilde bij te verbeteren.

Het landelijk thema dit jaar is ‘maak ’t buiten beter’. Naast het planten van de bomen nemen de kinderen deel aan een educatieve speurtocht op het terrein van Staatsbosbeheer aan de Weipoortseweg. De speurtocht bestaat uit diverse opdrachten. Aansluitend zal er een spectaculaire demonstratie boomklimmen worden gegeven. Het feest duurt tot het eind van de ochtend.