Zoeterwoude Zoemt van start

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Op woensdagmiddag 18 A pril start het zoemseizoen van Zoeterwoude. Zoeterwoude gaat dan officieel de ere titel Zoeterwoude Zoemt dragen. Deze titel is onlangs uitgereikt tijdens de start van de Campagne Nederland Zoemt in Amersfoort.

Dit wil de gemeente Zoeterwoude graag vieren!

Workshop bijen tellen

Om 2 uur start de workshop Bijen herkennen en tellen onder leiding van Gerard van der Klugt van het IVN regio Leiden. Hij vertelt over de Nederlandse bijen, waaraan je die kunt herkennen en hoe je meedoet aan het Nationale bijentelweekend van 21 en 22 april. De workshop duurt tot 4 uur. Iedereen, jong en oud, kan meedoen.
Daarnaast ga je buiten op onderzoek uit en ontvang je een leuk presentje!

Feestelijke start Zoemcampagne

Ook de nieuwe bijenhotels worden feestelijk geopend. De opening is om kwart voor 3 voor het gemeentehuis van Zoeterwoude.

Zoeterwoude Zoemt komt in actie voor de wilde bij

Dat is hard nodig, want de Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar: de helft van alle 358 soorten is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Wilde bijen zijn dus cruciaal voor de productie van ons voedsel. De grootste bedreiging waar de wilde bij mee te kampen heeft is gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. En daar we samen iets aan doen.

Aanmelden workshop

Graag van te voren aanmelden. Dat is mogelijk door te mailen naar [email protected]. Alle informatie vindt je op www.nederlandzoemt.nl