Appelparade steeds groener

Foto: PuurFair

Het jaarlijkse familiefeestje met Pinksteren op biologisch landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek wordt steeds groener. Er is dit jaar zelfs een fair trade modeshow georganiseerd door webshop Next Way of Living en Bewust met Voeding organiseert een eetbare plantenwandeling met kookworkshop.

Afval = grondstof, dus dat scheiden we apart in.

PuurFair

De organisatie is ook dit jaar weer in handen van PuurFair, die het evenement steeds groener probeert te maken. Tjitske Ypma: “Mensen willen best verantwoord shoppen en verantwoord eten, maar je moet het ze wel gemakkelijk maken. Dat doen standhouders als Next Way of Living, Brightmum, Faire-good en Ekomenu.”

Shoppen & Relaxen

Kom dus op 20 en 21 mei genieten van vegan en biologische maaltijden, lekker shoppen en relaxen. Op het grote veld vind je tientallen pop up winkeltjes met de mooiste, vaak handgemaakte, dingen. Op het wellnessveld kun je je laten verwennen door een handmasseuse en naar pianomuziek luisteren. Maar ook stoere dingen zijn er te doen: skelters racen, slow biken, pony rijden en hout bewerken.

Muziek

Dit jaar zijn meer bandjes dan ooit. Door samenwerking met poppodium Duycker is er een extra sing & song podium op het marktplein. Verder zien we alle sterren van vorig jaar terug zoals Blouw en Jazztrack. Ook theater ontbreekt niet: theatergroep Blokkendoos en poppentheater tante Mies komen.

Markt

Op de markt vind je de heerlijkste verrassingen, zoals kazen, olijfolie, aardbeien en Hongaars schoorsteenbrood. Plus prachtige bloemen en fruitboompjes voor een vrolijk voorjaar.

Entree

De entree is hetzelfde als vorig jaar: € 5 voor iedereen boven de 12 en tussen 4 en 12 € 2,50. Mits gekocht in de voorverkoop via www.appelparade.nl. Aan de deur is het een euro duurder.