Zoeterwoude zet regenton in om wateroverlast te verminderen

Foto: Gemeente Zoeterwoude

Regenwateroverlast is een actueel probleem in Nederland. Er valt steeds meer regenwater in korte, maar hevige regenbuien en dat kan het riool niet aan.

De meest eenvoudige manier om regenwater vast te houden en te benutten is een regenton. De gemeente Zoeterwoude vindt het belangrijk om bij te dragen aan een klimaatbestendige leefomgeving. Daarom organiseert de gemeente opnieuw een regenton actie. De eerste actie was vorig jaar zeer succesvol. Inwoners van Zoeterwoude kunnen in de maand mei, de maand van Groei en Bloei, voor een gereduceerd bedrag een regenton aanvragen.

Voordelen regenton

De regenton is de meeste eenvoudige manier om regenwater te benutten. Bovendien is het een regenwatervoorzieningen die makkelijk te installeren is. Met het opgevangen regenwater kunt u vervolgens uw planten water geven! Hiermee bespaart u drinkwater, voorkomt gesleep met gieters en ontlast het riool.

Zoeterwoude steunt uw groene voornemens

Elk duurzaam initiatief, groot & klein, draagt bij aan een gezonde leefomgeving. Daarom kunnen inwoners van Zoeterwoude in de maand mei voor een gesubsidieerd bedrag van 20 euro,- een regenton aanvragen via www.duurzaambouwloket.nl. Aanvragen kan tot en met 31 mei. Deelname aan de actie is per adres éénmalig mogelijk.

Ophalen

De regentonnen kunnen worden opgehaald bij het afvalbrengstation achter het gemeentehuis. Ophalen kan alleen op vrijdagmiddag en zaterdagmorgen 18 en 19 mei of 1 en 2 juni. Op vrijdag is het afvalbrengstation geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.30 uur tot 12.30 uur.

Gratis regenton

Een gratis regenton ontvangen? Dat kan in combinatie met een andere duurzaamheidsmaatregel in of rondom uw woning. Kijk voor een overzicht op www.duurzaambouwloket.nl