Feestelijke aftrap Startbijeenkomst Job Buddy in Zoeterwoude

Foto: Gemeente Zoeterwoude

Op donderdag 13 september was de feestelijke startbijeenkomst van Job Buddy Zoeterwoude! Tijdens deze bijeenkomst zijn voor het eerst Zoeterwoudse werkzoekenden en Job buddy’s aan elkaar gekoppeld onder het genot van een door Swetterhage geschonken en zelf gemaakte appeltaart.

Wethouder Ruud Bouter heette de aanwezigen van harte welkom in de raadszaal van het gemeentehuis en complimenteerde oud-inwoner van Zoeterwoude, mevrouw Conny van Leeuwen, met het burgerinitiatief om in Zoeterwoude dit project te starten.

Uit het kennismakingsrondje bleek al snel dat veel deelnemers na jarenlang werken door de crisis hun baan zijn verloren. En dat het hun nog niet gelukt is om een nieuwe (voltijds) baan te vinden. Bij sommigen speelt leeftijd hierbij een belangrijke barrière. Het merendeel van de deelnemers werkt nu als vrijwilliger of parttime. Hoewel zij hiermee ook een belangrijke bijdrage leveren aan de maatschappij, zouden ze graag weer een betaalde (voltijds) baan willen vinden.

Hulp van Job Buddy’s en sollicitatietraining

Getrainde maatjes, Job buddy’s, helpen de deelnemers bij het vinden van een baan. Door gebruik te maken van hun expertise, ervaring en netwerk. En door het geven van handige ‘tips and tricks’. De meeste Job buddy’s zijn ondernemers of werken in de commerciële dienstverlening. Ook volgen de werkzoekenden een tweedaagse sollicitatietraining om de kansen op het vinden van betaald werk op de veranderde arbeidsmarkt te vergroten.

Deelnemers bezoeken maandelijks werkgevers

Zo maken ze kennis met het lokale bedrijfsleven. En kunnen ondernemers aandacht geven aan het sociaal ondernemerschap.