Regentonactie Zoeterwoude herhaald

Foto:

Het was een mooie, maar droge zomer, met soms forse hoosbuien. ‘‘Het klimaat verandert en vraagt om nieuwe oplossingen voor een klimaatbestendige omgeving. Helpt u ook mee?’’, aldus Ruud Bouter, Wethouder Duurzaamheid.

De meest eenvoudige manier om regenwater vast te houden en te benutten is een regenton. Daarom kunnen alle inwoners v.a. 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, een regenton aanvragen voor een gesubsidieerd bedrag van 20 euro. Zo ondersteunt de gemeente uw duurzame initiatief.

Voordelen regenton

De regenton is de meest eenvoudige manier om regenwater te benutten. Bovendien is het een regenwatervoorzieningen die makkelijk te installeren is. Met het opgevangen regenwater kunt u vervolgens uw planten water geven! Hiermee bespaart u drinkwater, voorkomt gesleep met gieters en ontlast het riool.

Zoeterwoude steunt uw groene voornemens

Elk duurzaam initiatief, groot & klein, draagt bij aan een gezonde leefomgeving. Vraag uw regenton eenvoudig aan via www.duurzaambouwloket.nl. Aanvragen kan t/m 31 oktober. Op de website van het duurzaam bouwloket leest u ook meer over andere duurzaamheidsmaatregelen en subsidiemogelijkheden.

De regentonnen kunnen worden opgehaald bij het afvalbrengstation achter het gemeentehuis. U betaalt dan per pin de 20 euro. Ophalen kan op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober en op vrijdag 2 en zaterdag 3 november. Het afvalbrengstation is op vrijdag van 13.00 uur tot 16.00 uur geopend en op zaterdag van 9.30 uur tot 11.30 uur.