Feestelijke bouwstart van de volgende fase van Verde Vista Zoeterwoude

Foto: Gemeente Zoeterwoude

In aanwezigheid van wethouder Ton de Gans heeft projectontwikkelaar en bouwer VORM met bewoners en andere betrokkenen de start van de bouw op het derde eiland van Verde Vista in Zoeterwoude gevierd.

Deze derde fase, ook wel fase 2c genoemd, bestaat uit 22 luxe twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen met vrijwel allemaal privé aanlegplaatsen voor een sloep en ontsluiting naar open water. Alle woningen zijn verkocht. Het totale plan Verde Vista omvat voor VORM circa 130 woningen. Verde Vista is onderdeel van de overkoepelende gebiedsontwikkeling door Ontwikkel Maatschappij Meerburg.

Officiële startsein bouwwerkzaamheden

Op donderdag 11 oktober 2018 hebben wethouder Ton de Gans van de gemeente Zoeterwoude en Peter Klink, adjunct directeur VORM Ontwikkeling BV, tezamen met toekomstige bewoners, het officiële startsein van de bouwwerkzaamheden gegeven. ‘Natuurlijk hebben we onze partners in dit proces en de toekomstige bewoners uitgenodigd bij de start om er samen een mooi feestje van te maken‘, laat de heer Klink weten. ‘Daarna gaan onze uitvoerder, werkvoorbereiders en bedrijfsleider met hun team verder met de werkzaamheden. De woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 opgeleverd.’

Bijzondere milieumaatregelen

Bouwregelgeving zorgt standaard voor de beste milieuklasse A bij nieuwbouwwoningen. Woningen vrij maken van fossiele brandstoffen (gasloos bouwen) is een uitdaging waar bouwend Nederland voor staat. De woningen in Verde Vista fase 2c zijn nog ontworpen en worden gerealiseerd met een gasaansluiting. Wel hebben de gemeente Zoeterwoude, gebiedsontwikkelaar OMM, Provincie Zuid Holland en VORM de handen ineen geslagen en wordt bijgedragen om de woningen in deze fase van Verde Vista voor te bereiden om in de toekomst relatief eenvoudig alsnog gasloos te kunnen maken.

Verde Vista

Verde Vista Meerburg in Zoeterwoude, is een nieuw te ontwikkelen gebied waar wonen, werken, winkelen en sporten samenkomen. Verde Vista Meerburg maakt onderdeel uit van het project W4, het plan voor verbreding en verdiepte ligging van de A4 en de gebiedsontwikkeling daaromheen. Langs de A4 hebben de drie omringende gemeenten wijken ontwikkeld: De wijk Roomburg in Leiden, het ’t Heerlijk Recht in Leiderdorp en de wijk Verde Vista Meerburg in Zoeterwoude Rijndijk die nu wordt gebouwd.