GroenLinks reikt Groene Valentijn uit aan Repair Café Voorschoten

Foto: GroenLinks Voorschoten

Negen illustere, bekende en minder bekende ‘groene’ personen of organisaties, mochten hem al eens in ontvangst nemen. Dit jaar was het voor de tiende keer dat de ‘Groene Valentijn’ werd uitgereikt door GroenLinks Voorschoten. Zaterdag 16 februari ontving het Repair Café in de personen van Aernout Lindner, oprichter en voorzitter en Leen Burghart, bestuurslid Communicatie en PR, de tiende Groene Valentijn.

Bestuur (Marijke Kleijweg), fractie (Johan van Rixtel) en wethouder (Monique Lamers) van GroenLinks waren het er gezamenlijk over eens dat het Repair Café, gezien de aard ervan, een verdiende winnaar was.
Zoals fractievoorzitter Johan van Rixtel in zijn praatje aangaf scoort het Repair Café, die deze maand 2 jaar geleden de Schoolstraat kwam verrijken, niet alleen op duurzaamheid, maar voorziet het ook in een sociale behoefte.

Het Repair Café wil mensen weer bewust ervan maken dat spullen vaak nog gerepareerd kunnen worden en niet direct hoeven worden weggegooid en vervangen. Op die manier bespaar je op grondstoffen en energie. Daarnaast wordt er technische kennis doorgegeven, die nu dreigt te verdwijnen. Men gaat anders, met meer waardering, naar hun spullen kijken. Vooral mensen met een wat minder gevulde beurs en met een minder uitgebreid sociaal netwerk, zijn hier van harte welkom. Koffie, thee en kennis staan voor je klaar.

Hieruit blijkt maar weer eens: Waarin kleinere organisaties groot kunnen zijn.

Met dank ook aan Els van der Peet die met haar creativiteit en kennis ook dit jaar weer een prachtige Groene Valentijn taart heeft gemaakt.