Amina Maatoug Nederlands kampioene 800 meter

Amina Maatoug

Bij de Nederlandse indoorkampioenschappen in Apeldoorn werden door de junioren van Leiden Atletiek 2 medailles in de wacht gesleept. B-juniore Amina Maatoug zorgde voor de grootste verrassing door de 800 meter te winnen. Na vier snelle rondjes op de baan in Omnisport finishte Amina afgetekend in een tijd van 2.13.42. Dat was tevens een verbetering van haar eigen clubrecord. Ze klopte bovendien de outdoor kampioene Anne Knijnenburg.

De tweede Leidse medaille werd in de wacht gesleept door Marnix van der Burg. De jonge sprinter moest vanuit baan 3 proberen een ronde zo hard mogelijk te sprinten zonder buiten zijn baan te treden. Hij slaagde daar prima in en klokte 22.66, andermaal een verbetering van zijn clubrecord. De concurrent in baan 6 werd gediskwalificeerd waardoor Marnix een bronzen plak in ontvangst mocht nemen.

Goud en brons voor junioren Leiden Atletiek in Apeldoorn

Joshua Wegman en Janneke Lemmerzaal misten het podium net. Met 13.15 meter werd Joshua 4e bij het hinkstapspringen bij de A-junioren. Janneke kwam in de finale van de 60 meter horden tot een tijd van 8.91 en ook dat betekende een vierde plaats. Finaleplaatsen waren er verder voor Thijs Houbiers (6e op de 1500 meter A-junioren), Milo Zech Wallebroek (7e op de 60 meter A-junioren) en Marta Moreno (8e op de 1500 meter B-junioren).