Voetbalvereniging GOL Sport stopt na dit seizoen

Foto: Redactie Leiden (pixabay.com)

Voetbalvereniging GOL Sport heeft de gemeente Leiden laten weten na dit seizoen te stoppen als vereniging. Belangrijkste reden hiervoor is dat GOL Sport een kleine vereniging wil blijven. De gemeente en GOL sport maken afspraken over de afwikkeling en hoe de leden van de club kunnen blijven voetballen.

Voetbalvereniging GOL sport houdt na dit seizoen op met bestaan. GOL Sport is opgericht in 1993 en maakt sinds 1995 gebruik van twee sportvelden aan de Boshuizerkade. De vereniging heeft vier senioren- en vier jeugdteams. Het traject van Voetbal Vitaal heeft de vereniging doen besluiten zich op te heffen. Reden hiervoor is dat de club op basis van aantal leden en teams niet voldoet aan de voorwaarden die de gemeente Leiden stelt aan vitale voetbalclubs. Dat kan betekenen dat de club bij herinrichting van de sportparken het recht op eigen velden en een eigen clubhuis verliest. GOL Sport wil een kleine vereniging blijven met eigen velden en een eigen clubhuis. Omdat dat in het kader van Voetbal Vitaal niet mogelijk blijft, heeft de vereniging GOL Sport besloten om nu op te houden met bestaan. Voorzitter Ibrahim Sezer (GOL Sport): “We danken de gemeente Leiden voor de periode dat wij een plek hebben gekregen in het Leidse voetbal en onze voetbalvrienden Leiden en omstreken, ze zullen altijd onze vrienden blijven..”

Wethouder Paul Dirkse (sport): “GOL Sport heeft de afgelopen decennia een waardevolle rol gespeeld in de Leidse samenleving. We respecteren het besluit van de leden van GOL Sport om na dit seizoen te stoppen. Ik hoop van harte dat de voetballers bij een andere club terecht kunnen om zo te blijven spelen.”

De gemeente Leiden wil samen met GOL Sport afspraken maken over hoe leden van GOL Sport voor de voetbalsport behouden kunnen blijven. Ook maken beide partijen afspraken over de juridische en financiële afwikkeling.