Tessa van Schagen wint Ter Specke Bokaal

Foto: Leiden Atletiek

In Lisse werd zaterdag het Nationaal Baancircuit geopend met de strijd om de Ter Specke Bokaal. Onder koele omstandigheden werden over het geheel prima prestaties geleverd. Uitblinker bij de vrouwen was Tessa van Schagen die de 150 meter won en daarmee beloond werd met de dagprijs.

Op de incourante sprintafstand rekende Tessa af met Eefje Boons en Janice Babel, maar het was vooral haar tijd van 17.10 die de jury overtuigde. Dat was namelijk de tweede tijd ooit door een Nederlandse atlete op deze afstand. Met 16.93 voert Dafne Schippers die lijst aan. Het was voor Tessa van Schagen haar eerste baanwedstrijd van het seizoen dat in het teken staat van de Europese kampioenschappen begin augustus in Berlijn.

Met 18.69 werd Chimene Fodjagbo Azoungo 9e op diezelfde afstand. Milo Zech Wallebroek behaalde met 16.58 een 10e plaats bij de mannen. Jelte van Atten dook met 3.57.30 voor het eerst ruim onder de 4 minuten op de 1500 meter. De pas 17-jarige Thijs Houbiers verbeterde zich op die afstand tot 4.04.46. Thomas Zaw wierp de discus 46.64 meter ver, goed voor de vijfde plaats in Lisse.

De volgende wedstrijd in het Nationaal Baancircuit is de Gouden Spike. Op zaterdag 9 juni zullen nationale en internationale topatleten strijden op de baan in Leiden. Naast de reguliere onderdelen staat er dan ook het Nederlands kampioenschap op de 10000 meter op het programma.